lördag 9 juni 2012

Fråga till allmänheten.

För er som har erfarenhet av små bebisar.

Jag är väldigt nyfiken på hur ni fick era barn att somna. Tänk regn ute så promenad är inte svaret jag vill ha :) tvivlar iof att man ändå tagit en promenad för varje vilostund för dagen. Ja just det är för dagen jag menar, men dela gärna med er hur ni gjorde på kvällen.
Det finns väl inget rätt och fel men jag vill veta hur det fungerar hos andra.

Tack på förhand!

//JP

3 kommentarer:

  1. Tjena! Det är en fråga jag håller på att utforskar i allra högsta grad själv =) Hittills har jag hittat: att bära henne i sjal eller ergonomisk sele i grodställningen mot mig och med huvudskyddet uppfällt är det mest ofelande sättet jag funnit hittills. Jag har provat allt möjligt faktiskt. Jag är inte den som vill söva henne med tutte varje gång heller. Så jag tar ibland ett litet bebislakan och lägger över henne, håller henne intill min axel, upprätt position, och går runt och gungar henne försiktigt och sjunger till och med ibland. lakanet har jag för att annars blir hon så stimulerad av allt hon ser. Hennes svårighet är att hon kan somna lätt med mina olika metoder, men är mästare på att hålla på o vakna till med några ynka minuters mellanrum fram tills hon äntligen går in i djup sömn (kan ta 45 min). Först DÅ kan jag lägga henne ifrån mig egentligen. Men jag ska kolla in en viss typ av sovgunga och återkomma hur det funkar för oss. Jag håller med, man kan väl inte söva i barnvagn vareviga gång. Och sen är det ju det att det hjälper otroligt mkt att fånga rätt ögonblick. Inte låta henne bli övertrött innan jag börjar söva henne.

    SvaraRadera
  2. Linda m. Mileon9 juni 2012 kl. 18:07

    Mileon brukade som väldigt liten vilja sova efter måltid, så det blev blöja, i med mat och sedan la jag honom på sida i hans vagn (vägrade rygg!) och bullade upp på sidorna så han inte skulle slå runt. Gungade vagnen en kort stund så han kom till ro och lät han somna själv. Ingen napp, eller snutte.

    Ibland somnade han direkt i famnen efter maten.

    SvaraRadera
  3. Har nu upptäckt att mawok sovgunga är till stor hjälp för hennes insomnande! Just att den gungar upp och ner också verkar göra skillnaden. Bara gunga fr sida till sida är hittills ingen träff. Det har tagit henne några dagar att vänja sig vid tanken på att somna så, men det verkar som att det funkar!

    SvaraRadera